fbpx

Bestill din EU-kontroll i Ski og omegn her

Den velkjente EU-kontrollen er en form for sjekk og vedlikehold som alle kjøretøy må gjennom. Kontrollen er pålagt av myndighetene, og er ment som en kontroll. Der er altså ikke en full rapport over tilstanden til kjøretøyet. For person- og varebiler med maks tillatt totalvekt på 7500 kg er fristen fire år etter dato for førstegangsregistrering. Deretter er det hvert andre år. For personbil med tillatt totalvekt over 7500 kg er det kontroll hvert år. Det settes en frist for når kontrollen må være ferdig utført. Har du behov for en EU-kontroll? Ski, Follo og omegn er områder vi i Ski Karosseri og Autoservice tilbyr våre tjenester til.

Du kan bestille time her hos oss!

Sett av godt med tid til din EU-kontroll

Fristen som settes for EU-kontroll er i all hovedsak endelig, så det er lurt å planlegge godt med tid for å gjennomføre selve kontrollen – samt rette opp eventuelle mangler. Du kan enkelt sjekke når det er tid for ditt kjøretøy å gjennomgå en ny EU-kontroll ved å legge inn bilnummeret i feltet nedenfor. Hos oss kan du få utført EU-kontrollen, rette opp eventuelle mangler og til slutt få den nødvendige godkjenningen ved en EU-etterkontroll dersom det er behov for det.

Du kan også sjekke når din neste frist er her hos Statens vegvesen

OFTE STILTE SPØRSMÅL

En EU-kontroll består av to deler: en trafikksikkerhetsdel og en miljødel som måler avgasser og støy. Denne siste delen av kontrollen er ment for å sikre en mer miljøvennlig bilpark. For trafikksikkerhetsdel vil mekanikeren kontrollerer alt fra sikt til lys, bremser og belter. Før du leverer kjøretøyet til kontroll kan du selv sjekke at vognkort er klart, forsikre deg om at lyspærer virker, gå over vindusvisker foran og bak, sørge for at du har påbudt varseltrekant og refleksvest i bilen, samt gå over bilen og se at den er ryddig og ren.

Ved eventuelle mangler ved en EU-kontroll vil du måtte utbedre disse hos et verksted. Det er 2 forskjellige klassifikasjoner av mangelkoder: 1 og 2. Mangelkode 1 vise til mangler som kan rettes opp i uten etterkontroll. Mangelkode 2 betyr at det må vurderes om det er forsvarlig at kjøretøyet brukes og krever etterkontroll. Ved mangelkode 3 får kjøretøyet bruksforbud. Ved Ski Karosseri & Autoservice kan du få utført EU-kontroll i tillegg til at vi følger opp eventuelle mangler på vårt verksted. Etter at utbedringene er gjort vil kjøretøyet trenge en etterkontroll. Denne går raskt, da den kun skal se over de forbedringene som er gjort.

Er du eier av en el- eller hybridbil må du huske på å ta med ladekabel til kontrollen. Denne kontrolleres ved å sjekke at den er hel og at den fungerer. Gå over dekkene, og sjekk at de ikke er utslitt eller at felgene har skader. Spylervæske kan med fordel også etterfylles rett før kontroll. Selve frontruta skal ikke ha skade på mer enn ti millimeter i synsfeltet. Går du over kjøretøyet for disse punktene, og utbedrer eventuelle mangler, kan det være med på å påvirke utfallet av EU-kontroll.