fbpx

Klimaanlegget — komfort for fører og passasjerer

Klimaanlegg er ikke forbeholdt en varm sommerdag i et sydlig verdenshjørne, men er også en viktig komponent i de aller fleste biler på norske veier i dag. Som alt annet med bilen, har også klimaanlegget behov for en sjekk med jevne mellomrom. Regelmessig service av klimaanlegget gir bedre komfort og kan være med på å hindre at det setter seg ubehagelig lukt i filteret. Mangler og feil på et klimaanlegg må utbedres og repareres for at bilen skal fungere optimalt. Behovet for service vil avhenge av hvor langt bilen har kjørt.

Når det lukter vondt fra klimaanlegget

Vond lukt fra klimaanlegget skyldes bakterier som dannes i det fuktige miljøet i klimaanlegget, der det dannes kondens. Kanalene i anlegget utsettes for mye vanndamp, som gjør det til et yndet sted for bakterier og soppsporer. Dersom dette får fortsette uhindret i klimaanlegget kan det skape ubehagelig lukt, og også være fremkallende for allergiplager. Lukter det vondt i bilen din utføres det først en klimarens, med skift av kupefilter. Dette kan med fordel gjøres på alle biler etter 15-20 000 kilometer.

Service for bedre ytelse og komfort

Et velfungerende klimaanlegg sørger for avkjøling på varme dager og en duggfri bil på kalde morgener. Som ditt lokale bilverksted (Ski og omegn) tilbyr vi kontroll og service på din bil sitt klimaanlegg. Dette kan gjøres i sammenheng med annen bilservice, eller som eget oppdrag. En service av klimaanlegg innebærer blant annet at vi sjekker for lekkasjer, og anlegget tømmes for gass. Vi fyller på med ny, renset gass og utfører en test av alle funksjoner. Vi kontrollerer tetthet og etterfyller væske. Inneklimaet er med på å gi en god kjøreopplevelse, og god komfort er med på å skape tryggere, mer oppmerksomme sjåfører. Kontakt oss i dag for en hyggelig bilprat.