fbpx

Hjulstillingskontroll — eller firehjulskontrollen

Det er mange som i dag kjører med en skjev hjulstilling uten å være klar over det, eller uten å i det hele tatt vite at man kan gjøre noe med det. Hva er egentlig en skjev hjulstilling? Dersom du opplever at bilen din trekker mot en side, eller at den føles ustabil i veibanen, kan det godt tenkes at bilen din har skjev hjulstilling. Dette gjelder også dersom rattet på bilen ikke står i midtstilling når du kjører rett frem, eller om dekkene slites synlig på en side. Med en hjulstillingskontroll har du en effektiv måte å undersøke om bilen din har optimale kjøreegenskaper.

Utbedre framfor å reparere

Ved skjev hjulstilling over tid går drivstofforbruket opp, kjøreegenskapene blir dårligere og dekkslitasjen større. Det kan oppleves som at bilen trekker mot en side av veien, og i verste fall kan bilen i høy fart dra seg mot siden når det bremses hardt. Ta en titt på dekkene, for å se om de bærer tydelig preg av slitasje på for eksempel innerkant framfor ytterkant. Det vil raskt lønne seg å gjøre en sjekk av riktig hjulstilling på et bilverksted, både økonomisk sett og for å sikre optimale kjøreforhold.

Ski Karosseri & Autoservice bistår deg

Er det noe vi kan, så er det bil. Våre dyktige mekanikere utfører alt av mekanisk arbeid, og vi er det ledende frittstående totalverkstedet i Ski og omegn. Vi utfører hjulstillingskontroll, eller forstillingskontroll, på alle typer biler. Hjulstilling er en kombinasjon både av for- og bakstillingen på bilen. Moderne biler har avanserte for- og bakstillinger for økt kjørekomfort, men dette krever også at man er oppmerksom på en eventuell skjev hjulstilling. En kontroll av hjulstillingen på bilen din er en økonomisk investering som reduserer slitasje, i tillegg til å sørge for en mulig sikkerhetsforbedring. Husk også at dersom du skal ha bilen din til godkjenning av senkesett er hjulstillingskontroll et pålagt krav fra Biltilsynet.

Bilverksted Ski – vit at vi er her for deg!