fbpx

Din leverandør av lakkering — Ski og omegn

Lakkskader er en vanlig skade, dog også en av de sureste på en bil, bobil eller campingvogn. Overfladisk, kanskje, men akk så forstyrrende. Som eier av et nytt kjøretøy er det kanskje mer vanlig å utbedre skaden øyeblikkelig, mens det for litt eldre kjøretøy kan oppleves som vanskeligere å avgjøre om skaden skal utbedres eller ei. I dag finnes det gode, økonomiske løsninger for å utbedre de fleste lakkskader, små som store. En skade som går ubehandlet kan føre til rustskader, som igjen forringer verdien ved eventuelt salg. Vi i Ski Karosseri & Autoservice kan lakkering. Ski er vårt hovedområde, men gunstige priser og hyggelige folk gjør oss populære også i nærliggende områder.

Hva skjer med bilen i løpet av en lakkering?

Bilen (eller bobilen/campingvognen) vaskes grundig utvendig, og billakkerer og bileier går nøye igjennom hva skal gjøres. Billakkereren går over bilen for å se etter skader, og dokumenterer eventuelle funn. Ønsker eier utbedring av nyoppdagede skader kan han/hun velge å få også dette utbedret. Deretter rettes det opp i eventuelle bulker, og elementer (slik som håndtak og speil) fjernes. Grunning påføres om nødvendig, og vaskes deretter med avfetting og et middel som er antistatisk. Bilen lakkeres, og alle overganger på bilen poleres nøye. Alle deler som er tatt av under lakking settes på, og bilen er nå klar for levering.

En billakkerer jobber for å endre eller reparerer lakk på biler, bobiler og campingvogner. Det kan omhandle reparasjonslakkering, der man skal utbedre en skade i lakken, eller en omlakkering der hele bilen trenger ny lakk. I tillegg til selve lakkjobben, skal det også fjernes rust og skitt fra områder som er skadet. Lakken på kjøretøyet er der for å beskytte den mot rust og rustskader, altså er lakken sentral i å øke levetid og verdi på bilen din. Jo lenger du venter med å fikse en skade, dess vanskeligere kan jobben bli.

Svaret på hvor mye lakkering koster varierer like mye som utseendet til kjøretøyene som ankommer verkstedet for lakkering. Ofte vil ikke jobben omfatte lakkering av hele overflaten, kanskje har man vært uheldig og fått en mindre ripe. Dersom kjøretøyet bringes raskt til verksted kan det være med på å holde prisen nede. Pris henger som regel sammen med kvalitet, og det kan være greit å sjekke at prisen er realistisk og konkurransedyktig. Et prisoverslag bør også inneholde alle deler av en lakkjobb, også etterbehandling, rustfjerning, samt voks og eventuelt polering.

Det kan godt tenkes at du vil bli fornøyd med å forsøke å utbedre en skade selv, for eksempel med en lakkstift. Dette vil egne seg best på riper og skader som er svært overfladiske, og ikke går i dybden.

Ønsker du å utbedre en skade? Vår skadeavdeling tilbyr oppretting av bilskade av høyeste kvalitet. Vi har avansert og moderne utstyr, som for eksempel jigger, sveiseutstyr og løftebukker, fra anerkjente leverandører. Uansett utbedringsbehov – fra små bulker til omfattende skader – blir disse håndtert av kompetente fagfolk her hos oss.